Yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik dün yapılan operasyonda ismi gözaltı listesinde geçen eski polis müdürü Nazmi Ardıç’ın başkanı olduğu Çağın Mağdurları Derneği’nin açılış toplantısı iptal edildi. Toplantının yapılacağı otel yönetimi tarafından iptal kararının kendilerine ulaştığını belirten dernek yetkilileri yaptıkları açıklamada ‘Resepsiyonun iptal edilmesi ve başkanımız hakkında gözaltı kararı verilmesi, amacı mağduriyetleri dile getirmek olan derneğimizin, birilerini ne kadar rahatsız ettiğini açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

Çağın Mağdurları isimli dernek, dün yapılan polislere yönelik operasyonla gündeme geldi. Başkanlığını İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Nazmi Ardıç’ın yaptığı dernek, tanıtım resepsiyonuna bir gün kala operasyon haberi ile gündeme geldi. Ardıç hakkında operasyon kapsamında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yapan Ardıç, derneğin açılışına bir gün kala gerçekleşen operasyona dikkat çekmişti.

Dün yaşanan gelişmelerin ardından bugün derneğin Harbiye’deki bir otelde tanıtım resepsiyonu için hazırlık yapıldı. Konuklar resepsiyon için otele davet edildi. Ancak resepsiyona çok kısa bir süre kala otel yönetimi, dernek yetkililerini arayarak toplantıyı gerçekleştiremeyecekleri yönünde bilgi verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan dernek yöneticileri iptal kararına ve yaşananlara tepki gösterdi. Derneğin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 19:00 da derneğimizin açılış resepsiyonunu gerçekleştirmek üzere hazırlık içerisindeydik. Ancak otel yönetiminden kısa bir süre önce, resepsiyonunu gerçekleştiremeyeceklerine dair bilgi verildi."

"Resepsiyondan bir gün önce başkanımız hakkında gözaltı kararı verilmesi, otel yönetimine yapılan baskılarla resepsiyonun iptal edilmesi, amacı mağduriyetleri dile getirmek olan derneğimizin, birilerini ne kadar rahatsız ettiğini açıkça ortaya koymaktadır."

"Aslında bu durum, yüksek sesle dillendireceğimiz hususlardaki haklılığımızı, Türkiye'deki hak ihlallerini gözler önüne sermektedir. Bu noktada derneğimizin bugün gerçekleştirilmesi planlanan açılış resepsiyonunun iptal edildiğini davetlilerimize duyurur, Türkiye ve dünyadaki mağdurların sesi olma yolundaki yürüyüşümüze yılmadan devam edeceğimizi ilan ederiz."