Yılın ilk çağlasının çıktığı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde vatandaşlar, fiyaten 15 TL’ye düşmesine rağmen kazançlarının çok güzel olduğunu belirtti.

Turfanda üründe Türkiye’de öncü olan Silifke ilk badem çağlasını 20 gün önce çıkartmıştı. Kilosu 30 TL’den başlayan fiyatlarla satılan çağla, bugünlerde 15 TL’ye kadar düştü.

Yetiştirmesinin de çok kolay olduğunu, orman bitkisi olarak da geçen bademin özel bir bakım istemediğini belirten Üretici Rıfat Can, "Şu andaki arazimizin toplamı 60 dönüm. Bahçemizde sadece badem ağacı bulunmakta. İlk çıktığında kilosunu 30 TL sattık. Şuan ise 15 TL. Badem ağaçlarımıza her geçen yıl yenisini ekliyoruz. Bölgemiz ılıman bir iklime sahip olduğu için ağaçlarımız erken meyve veriyor. Şuanda günde 200-300 kilo arasında çağla topluyoruz. Bundan 20 gün önce ilk çağlayı turfanda olarak 30 TL’den verdik. Şimdi fiyatları biraz aşağı çektiler.” dedi.

Üretici Ayşe Güven ise “Şuanda kilosu 15 TL ama biz çok memnunuz. Bu çağla 1 ay daha sürer hasadı en son 10 TL’ye kadar düşer. Bu bile bizim için çok güzel bir fiyat ve gelirdir.” diye konuştu. ‘Biz sadece para kazanmıyor sağlık sektörüne de hizmet veriyoruz.” diyen Güven, “Hamile kadınlar aşeriyorlar. Bize ulaşanlara kargo ile çağla gönderiyoruz. Bu da bizi manevi olarak rahatlatıyor.” ifadelerini kullandı.