Giresun Özel Çağrı Koleji, ‘Temiz Okul-Sağlıklı Okul’ sembolü olan 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazandı.

Giresun Özel Çağrı Koleji, toplum sağlığını korumak ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirme hususunda yaptığı çalışmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen 'Beyaz Bayrak' protokolünün tüm şartlarını yerine getirerek, ‘Temiz Okul-Sağlıklı Okul’ bayrağı almaya hak kazandı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün denetimlerinin ardından temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğunun belgelenerek ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan Çağrı Koleji Okul Müdürü İlyas Başak, ödülün kendileri için büyük anlam ifade ettiğini belirtti. Başak, “İyi bir okulun, hem eğitim öğretim kalitesi üst seviyede olmalı, hem çevreye saygılı olmalı hem de eğitim gören öğrencilerine sağlıklı ortamlar sunmalıdır. Biz bu düşüncemizi hayata geçirip bir de bunu belgelediğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Eğitimin aileden çevreye, çevreden topluma karşılıklı etkileşerek gelişen ve sürekliliği olan bir bütün olduğunu vurgulayan Başak, sağlanan bütünlüğün en yoğun yaşandığı temel sürecin bireyin öğrenim hayatı olduğunu hatırlattı. Başak, "Her ailenin en büyük varlığının çocukları olduğudur. Bizim görevimiz, bize emanet edilen bu değerli varlıkları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.” diye konuştu.