İzmir Ege Üniversitesi'nde, dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alındıktan sonra Bornova ilçesi Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada toplanan kalabalık, Çakıroğlu için anma töreni düzenledi. Törende Kur'ân okunarak dualar edildi. Çakıroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde ve sloganlar atılarak cenaze arabasına koyuldu. Grup daha sonra Mustafa Kemal Caddesi'nden, yine sloganlar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında annesi Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını göğsüne bastırarak taşıdı.

Cenazeye MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Çakıroğlu'nun annesi Özlem Çakıroğlu ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu'nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Bornova Pınarbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.