DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Almanya ITB Berlin Fuarı'nda turizmcilerin yanında olmamasının Türk turizmi adına üzüntü verici olduğunu söyledi.
220 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonun Manavgat olduğunu belirten Çakmak, Bakan Ömer Çelik'in 2 yıl önce Manavgat'a toplum açılış töreni için geldiğinde bakanlığın ismini Manavgat Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak değiştireceklerini söylediğini, ismini değiştirmek bir yana 2 yıl içinde hiç uğramadığını kaydetti.
İlçe Başkanı Çakmak, Side'de yaptığı açıklamada, bakanlığın yurtdışı turizm fuarlarında Side Apollon Tapınağı'nı görsel öge olarak kullanmasına karşı tapınağın güçlendirilmesine karşı bir adım atmadığını ileri sürdü.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde tapınaklar bölgesinin Side Belediyesi'ne tahsis edilmesi nedeniyle bölgede restorasyon çalışması yapıldığının altını çizen Çakmak, "Maalesef Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip Manavgat, Ömer Çelik'in turizm bakanlığı döneminde üvey evlat muamelesi görüyor. Bakan Çelik, 2 yıl önce Manavgat'ta aşka ve şevke gelip hamasi nutuk atmaya bağlı bakanlığı isminin önüne Manavgat ismini eklemeyi bile vaat etmişti. Manavgat, ülkemizin kültür ile turizmin birleştiği nadir destinasyonlardan biri. Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın varlığıyla yokluğu belli değil. Bakan Çelik'in ITB Berlin Fuarı'na katılmayarak bölge turizmcisini üzmüştür. Manavgat turizmden ülke ekonomisine yıllık 3,7 milyar dolar ekonomik girdi sağlıyor ve 50 bin kişiye iş imkanı sağlıyor." diye konuştu.