Bakırköy'de, sabah evinden çıkarak işine giden Sera Delioğlu'nu takip edip gittiğinden emin olduktan sonra evinden hırsızlık yaptığı iddia edilen Mehmet Arif A., gözaltına alındı. Kurbanını takip ederken ve çaldığı paraları sayarken güvenlik kameralarına yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Bakırköy'de 7 Ekim 2015 tarihinde Sera Delioğlu isimli kadın, işten geldiğinde evine hırsız girdiğini fark edince polis merkezine giderek şikayet başvurusu yaptı. Polis önce hırsızlık yapılan binada inceleme yaptı. Evden, bir adet tablet bilgisayar, bin 650 Amerikan Doları ve 70 lira çalındığını belirlendi.

ÇALDIĞI PARALARI SAYARAK UZAKLAŞTI

Binada güvenlik kamerası bulamayan polis, bunun üzerine olay gününde binaya giden yollar, sokaklar üzerinde bulunan güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda hırsızlığın yapıldığı günün sabahında şüphelinin, Sera Delioğlu'nu evinden çıktıktan sonra takip ettiğini gösteren görüntüler ele geçirildi. Başka bir kamerada da şüphelinin, yaptığı hırsızlık sonrasında elde ettiği parayı sayarken güvenlik kamerasına yakalandığı belirlendi.

KURBANINI TAKİP EDİP, UZAKLAŞTIKTAN SONRA EVİNE GİRDİ

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilk görüntüde şüphelinin, mağdur Develioğlu'nun evden uzaklaştığını kesinleştirmek için takip ettiğini, uzaklaştıktan sonra da şüphelinin eve gelerek hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini belirledi.

Geriye dönük ve ilerleyen görüntülerle muhtemel şüphelileri de inceleyen polis, şüphelinin Mehmet Arif A. (29) olduğunu belirledi. Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Mehmet Arif A., Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi.