Bahçelievler’de bir camide cep telefonunu çalan hırsız, hiç bir şey olmamış gibi sahibiyle aynı safta namaza durdu. Hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir camide meydana geldi. Telefon hısızlığı güvenlik kameraları tarafında anbean kaydedildi. Görüntülerde; cuma namazını kılmak için telefonu çalınan Talip Keskinoğlu oğluyla birlikte camide en arka safta duvar dibinde oturuyor. Bir müddet camide oturan Keskinoğlu, oğlunun ihtiyacı için dışarıya götürüyor. Telefonunu halının üzerinde bırakan Keskinoğlu’nun oturduğu yere fırsat kollayan hırsız gelip oturuyor. Bir müddet etrafı gözleyen hırsız, saf düzeni alan cemaate katılmaya çalışıyor. Bu sırada etrafı bir kez daha kontrol eden hırsız, yerde bulunan telefonu alıyor. Ardından camiye giren Keskinoğlu, oturduğu yerde bıraktığı telefonunun olmadığını görüyor. Hırsız ise hiç bir şey omamış gibi çaldığı telefonun sahibiyle aynı safta namaza duruyor.

Hırsızla birlikte aynı safta namaz kıldığını söyleyen Talip Keskinoğlu, ''Cuma günü oğlumla birlikte namaza gittik. Daha sonra imamın uyarlaması üzerine telefonumu sessize aldım. Sessize aldıktan sonra telefonu yanıma bıraktım. Oğlum sonradan tuvalete gitmek istedi. Bende onu tuvalete götürdüm. Bende o esnada telefonu unutmuşum. Daha sonra ben çıktığım anda karşıdan gelen telefonu alan şahıs telefonun yanına oturuyor. Bir, iki dakika hutbeyi dinledikten sonra namaz başlayacağı zaman şahıs kalkıp benim gelip gelmeyeceğimi bekliyor. Gelmediğimi anlayınca telefonu alıyor. Telefonu aldıktan sonra cemaatle birlikte namaza başlıyor. Telefonun maddi olarak çok bir anlamı yok. İçindeki bilgiler önemli 2 aydır Türkiye turnesindeydim. Bir sürü bilgi vardı, resim vardı. Şirkete sunum yapacaktım. Benim en çok üzüldüğüm nokta alan şahsın normal cemaatmiş gibi gelip orada belki de abdestsiz bir şekilde veya abdestli gelip aynı safta birlikte de namaz kılıyoruz ve eleman telefonu götürüyor.’’ dedi.

Olayın ardından telefonu çalınan Kekinoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulundu.