Esenler'de bir daireye giren hırsız evdeki televizyonu alarak kayıplara karıştı. Çaldığı televizyonla sokakta kaçan hırsız kameralara yakalandı. Görüntüleri izleyen polis, televizyonu alan şahsın 16 yaşındaki M.İ.Y. olduğunu tespit etti. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Turgutreis Mahallesi 512 sokak içerisinde bulunan bir evde 24 Aralık 2014 günü hırsızlık olayı yaşandı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında hırsızlık yaşanan evde inceleme yapan polis, buldukları bir adet parmak izinin 16 yaşındaki M.İ.Y.'ye ait olduğunu tespit etti.

İlçede yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polisler, güvenlik kamera kayıtlarını incelerken şüpheli ile benzerlik gösteren bir kişinin televizyonla giderken bir görüntü tespit etti. Bu kapsamda soruşturma genişletilince 03 Şubat 2015 tarihinde Esenler Fatih Mahallesi 223 Sokak içerisinde bulunan başka bir evde de yine bir hırsızlık olayı olduğu belirlendi.

Adresi de tespit edilen M.İ.Y., 27 Mart 2015 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. M.İ.Y.'nin, emniyetteki ilk sorgusunda kameradaki kişinin kendisi olduğunu, Fatih mahallesindeki hırsızlık olayını da kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Esenler Çocuk Büro Amirliği görevlilerince adliyeye sevk edilen 16 yaşındaki M.İ.Y., tutuklanarak Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.