Alınan bilgilere göre, Kurban Bayramı'nın ikinci günü Gaziantep'de şehirlerarası yolda görülen beyaz renkli otomobil, Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesinde, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ve Malatya'nın Sürgü Beldesinde yapılan uygulama noktalarında durmayarak kaçmıştı. Malatya şehir merkezinin girişinde de durdurulmak istenen otomobil, durmayarak kaçmıştı. Otomobilin polis ve jandarma ekiplerinden sürekli kaçması, kamuoyunda bomba yüklü olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli araç nedeniyle 24 saat süreyle şehir giriş ve çıkışlarında önlem alırken, otomobilin Malatya sınırlarından geçmemesi üzerine en son kaçtığı Sivas Karayolu üzerinde araştırma yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda otomobil Hekimhan ilçesinde bir şahsın bahçesinde, açılan çukurda saklandığı ortaya çıkartıldı.

Yapılan incelemede bahçedeki açılan özel çukur içerisine aracın yerleştirilerek üzeri branda ve odun parçaları ile örtülmek suretiyle toprakla güçlendirilerek gizlendiği ve aracın bahçe içerisinde görünmeyecek şekilde saklandığı tespit edildi.

İnceleme sonucunda, aracı Kurban Bayramı'nın 1. günü Hatay ilinde M.C.Ö., A.G. ve Y.Y. isimli şahıslarca çalındığı ve M.C.Ö. adlı şüphelinin, otomobili jandarma ve polis uygulama noktalarından kaçırarak Hekimhan'daki amcasını evinin bahçesine getirerek burada açılan çukur içerisinde saklandığı belirlendi.

Düzenlenen operasyonda TEM ve Özel Harekat polisleri de görev aldı.

Çukur içerisinde çekici ile çıkartılan otomobil adli emanete alındı.

Bahçe içerisinde yapılan incelemede değişik araçlara ait lastikler, oto anahtarları ve 1 adet tabanca elde edildi.
Gözaltına alınan M.C.Ö., A.G. ve Y.Y. adlı şüpheliler adli makamlara sevk edildi.