Kahramanmaraş'ta yaşayan evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Şadi Vakkas İşçi, 2003'de çalışmak için İstanbul'a gitti. İddiaya göre, kardeşinin Zeytinburnu'ndaki evinde yaşanan hırsızlık olayı sırasında, İşçi'nin evdeki bazı zihniyet eşyası ve kimliği çalındı. Polis merkezine giderek kimliğinin çalındığını bildiren İşçi, olaydan bir ay sonra geldiği Kahramanmaraş'ta çalınan kimliğinin yerine yenisini çıkarttı.

Yurt dışında çalışmak için 2007'de adliyeye sabıka kaydı almak için gittiğinde, hakkında 36 dava açıldığını ve mal varlığına ihtiyati tedbir kararı konulduğunu ve hakkında yakalama emri çıkartıldığını duyan İşçi, bu haberle yıkıldı.

İşçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, konfeksiyon işçisi olduğunu, evine gelen tebligatla kendisinin İstanbul'da çek imzaladığını ve ödenmediğini öğrendiğini belirtti.

Çalınan kimliğiyle şirketler kurulup, yazılan çeklerle de bir çok insanın dolandırıldığını, bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getiren İşçi, şunları kaydetti:

"Bizim hukuk mücadelemiz başladı. Bendeki kimlik sahte, diğer dolandırıcıların çıkarttığı kimlik gerçek kimlik görünüyordu. Kimseye bir şey anlatamıyorsunuz, mahkemeler süresince avukat yakalanırsam tutuklanarak cezaevine gönderileceğimi öğrendim. Bu yüzden kaçak hayatı yaşadım. İş verenler farklı gözle bakıyor, sicil kaydı yüzünden iş vermiyorlar. Evden 2 yıl ayrı kaldım. Hukuk mücadelesi süresince çocuklarımı göremedim, bayramları dahi ailemden uzakta geçirdim."

- Maliye Bakanlığı'ndan iyi haber bekliyor

İşçi, 7 yıllık hukuk mücadelesinin ardından, hakkında açılan 36 dava ve 3 milyon liraya yakın borçtan, mahkemede alınan el yazısı örnekleri ve verdiği parmak izi sonucu beraat edip aklandığını ifade etti.

Son olarak kimliği üzerinden kurulan şirketlerin 30 bin lira vergi borcu çıktığını dile getiren İşçi, Vergi Mahkemesine açtıkları davanın olumsuz sonuçlandığını, Maliye Bakanlığına müracaat ettiklerini, oradan güzel bir cevap geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Konfeksiyon çalışanı olan Şadi Vakkas'ın eşi Meziyet İşçi ise bu süreçte çocuklarına hem annelik yaptım hem babalık yaptığını ve çok zor dönem geçirdiklerini söyledi.

İşçi, artık ayaklarının üzerinde durmaya çalıştıklarını, Maliye Bakanlığı'ndan gelecek iyi bir haberle de omuzlarındaki yükün tamamen hafifleyeceğini sözlerine ekledi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ