Diyarbakır Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, belediyeye ait rögar kapaklarının hurdacıya satılmak üzere olduğuna ilişkin şikayeti değerlendirerek yaptığı denetimde, DİSKİ ve Türk Telekom’a ait 20’ye yakın rögar kapağını ele geçirdi.

Olay, hurdacılık yapan bir vatandaşın Sur Belediye Zabıtalığı’na yaptığı ihbarla ortaya çıktı. Duyarlı vatandaş, kendisine satılmak üzere DİSKİ ve Telekom’a ait rögar kapaklarının getirildiğini bildirdi. Bunun üzerine Sur Belediyesi zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle iletişime geçti. Ekipler, çalınan 20’ye yakın rögar kapağını hurdacıdan alarak tutanak tuttu.

Zabıta ekipleri, hurdacıyı örnek vatandaş ilan ederek, herkesi bu tip hırsızlıklara karşı duyarlı olmaya çağırdı. Rögar kapaklarının çalınmasının hem yayaların hem de araçların can güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirten ekipler, bu tip hırsızlıkları önlemenin yolunun kente sahip çıkmaktan geçtiğini vurguladı. Kapakları çalanların bulunması ile ilgili araştırma sürüyor.