Kayseri’di bir inşaattan çalınan 30 bin lira değerindeki şap makinesi, kent güvenliği için şehrin değişik noktalarına kurulan MOBESE kameraları ve bazı işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntüleri sayesinde Sivas’ta bulundu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğüne Y.D.’nin park halinde bulunan 30 bin lira değerindeki inşaatlarda kullanılan şap makinesinin çalındığını bildirdi. Bunun üzerine Hırsızlık Büro Amirliğince yapılan araştırmalarda; çalındığı bildirilen iş makinesinin kamyonet türü bir aracın arkasına takılarak götürüldüğü tespit edildi.

Polis, aracın geçtiği güzergahlarda mevcut MOBESE ve çeşitli işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheli veya şüpheli şahısların olayı gerçekleştirdikten sonra çaldıkları iş makinesi ile birlikte Sivas ili istikametine gittikleri belirlendi. Bu yönde çalışmalar yoğunlaştıran polis, çeşitli tarihlerde Hırsızlık Büro Amirliği araştırma ekipleri görevlendirilerek Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ve Sivas İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek çalışmalar yürüttü. Yapılan çalışmalar sonucunda çalıntı iş makinesinin Sivas ili Şarkışla ilçesine bağlı bir köyde ikamet eden N.T. isimli şahsın ikametinin önünde olduğu belirlendi. Söz konusu iş makinesini A.T. isimli şüphelinin çalarak akrabası N.T. isimli şahsın ikametine götürdüğü tespit edildi.

Polis, yaptığı operasyonla iş makinesini çalan şahsı Kayseri il merkezindeki evinde yakaladı. İş makinesini ise sahibine teslim etti.