Kayseri’de bir firmanın merkez ve şube ofislerinde çalışan 35 personeli, Ramazan ayının ilk gününden itibaren mesailerinin bir saatini Kur’an-ı Kerim okuyarak geçiriyor. Çalışanlar ve şirketin yönetimi, birlikte istişare ederek aldıkları kararla bu uygulamaya geçerken, bazı çalışanlar ise Kur'an-ı Kerim okumak için gönüllülerden eğitim alıyor.

Kayseri’de faaliyet gösteren Niyazlar Yapı İnşaat firması, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilginç bir uygulamaya geçti. Daha önce şirket yönetimi ve personelin aldığı kararla, şirket sahibi ve yöneticileri de dahil bütün çalışanları her gün 25 dakika kitap okuyordu. Uzun zamandır devam eden bu uygulamada Ramazan ayının ilk gününde bir değişikliğe gidildi. Şirketin çalışanı ve yönetici olarak görev yapan 35 kişi, her gün sabah saat 10.00 ile 11.00 arasında mesailerine bir saatlik Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplar okumak için ara veriyor. Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek uygulamadan şirket çalışanları da oldukça memnun. Uygulama sayesinde Ramazan ayı bitmeden hatim indireceklerini belirten çalışanlar, Ramazan ayını maneviyatına uygun yaşamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Niyazlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, şirket olarak yönetici ve çalışanlarının uzun zamandır 25 dakikalık kitap okuma uygulamasına katıldıklarını belirtti. Kitap okumayı teşvik etme adına yaptıkları bu etkinliği daha da geliştirdiklerini aktaran Niyazioğlu, Ramazan ayı ile birlikte 25 dakikalık kitap okuma uygulamasını, 1 saatlik Kur'an ya da dini kitap okumaya çevirdiklerini anlattı. Ramazanın ilk gününden itibaren uygulamaya geçildiğini anlatan Niyazioğlu, “Bu uygulama şirket yöneticileri olarak bizleri ve personelimizi olumlu etkiledi. Sabah saat 10.00’da şirketin yönetici ve çalışanları olarak toplantı salonunda bir araya gelerek Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Herkes Ramazan ayında hatim indirmiş olacak. Merkez ofisimiz ve diğer şubelerimiz de çalışanlarla birlikte günlük 35 kişi bu uygulamaya gönülden katılıyor.” diye konuştu.

Niyazioğlu, bu uygulamayla çalışan personel arasında iletişimin daha da arttığını ve kitap okuma ve özet çıkartma sayesinde personelin kendisini geliştirme imkanı bulduğunu dile getirdi.

İşyerine belirlenen saatte gelen müşteriler, bekletiliyor. Dileyen müşteriler de Kur’an-ı Kerim okuma saatine iştirak edebiliyor.