Milli İttifak'tan Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Antakya’da esnaf, pazar, Köy Garajı, Şoförler Odası, İHH Mavi Marmara etkinliği ve Karlısu’da mahalle toplantısına katıldı.

Çalışkan, beraberinde Saadet Partisi milletvekili adayları Nevin Zeytineli, Atila Erol, Nurettin Hocaoğlu ve partililer esnaf ziyaretlerinde projelerini anlattı. Çalışkan, Karlısu’da mahalle toplantısında, Türkiye’nin iç ve dış politikasını değerlendirerek, "Şöyle dışarıya kardeş ülkelerimize bir bakalım. Suriye’ye, Irak’a, Mısır’a, Libya’ya hepsi yerle bir edilmiş durumda. Biz bu acı durumları meydanlarda bağırarak seçim malzemesi olarak değil savaşları durdurmaya geliyoruz." dedi.

Çalışkan, iç politika konularında Türkiye’de yüzde 12 işsiz bulunduğuna dikkat çekerek, "İşsizlik, Türkiye’nin iç ve dış borcu, boşanmalar ve daha birçok ahlaki erozyon rekor kırmıştır. 6 milyon asgari ücretlinin tamamı açlık sınırının altında yaşıyor. İktidar bütçeden her yıl 54 milyar lira faiz ödüyor. Kaynaklar çarçur ediliyor, israf ediliyor. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bey bile ‘eğer biz israfı önleyebilseydik vergi almaya lüzum kalmazdı’ diyor. Ancak biz gelip o israfı önleyeceğiz, yolsuzluğun üzerine üzerine gideceğiz, soyguncuların hortumlarını keseceğiz. Havuz sistemi kuracağız ve bu söylediklerimizin tümünü yaptık. Daha önce işçiye, memura, emekliye yüzde 100 zam vermiştik. Geldiğimizde yüzde 50 ile başlayıp yine vereceğiz. Emeklilere yüzde 3 zam veriliyor, bu size reva mı?" diye konuştu.

Partililer, mobil bilbort araçlarla Antakya’ya bağlı Narlıca, Kuzeytepe, Oğlakören, Gülderen, Kisecik, Ballıöz, Çekmece ve Karlısu’da konvoy halinde şehir turu attı.