Toplu iş sözleşmesi görüşmesinin dördüncü gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek isteyen kalabalığa, polis sert müdahale etti. Bazı eylemciler gözaltına alındı.

Bakanlığa yürümek isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi bir grup, AŞTİ Metrosu çıkışında toplandı. ‘Taşeronlaştırma ve özelleştirmeleri reddediyoruz’, ‘4/B-4/C köleliktir, reddediyoruz’, ‘Bağımsız sendika özgür toplu sözleşme’ pankartları açıp, çeşitli sloganlar attı. Bazı CHP’li vekiller gruba destek verdi.

Eylem nedeniyle emniyet güçleri grubun önünde barikat kurdu. Yapılan görüşmelerde grup üyeleri yolu kapatmadan kaldırım üzerinden Bakanlığa yürüme talebinde bulundu. Emniyet güçleri ise sendika üyelerinin Gösteri Yürüyüşler Kanununa göre döviz ve flamaları toplayıp, yürümesi gerektiğini ifade etti. Yapılan görüşmeler sırasında sendika üyeleri oturma eylemi yaptı. Görüşmeler neticesinde bireysel geçişlere izin verildi. Ancak grubun üzerindeki dövizleri ve flamaları bırakmaması üzerine arbede yaşandı. Bazı eylemciler yeniden oturma eylemi başlattı.

Polisin dağılın uyarısına rağmen bekleyen gruba kalkanlarla müdahale edildi. Öncelikle oturma eylemi yapan grubun çevresi sarıldı. Diğer eylemciler de kalkanlarla buradan uzaklaştırılmaya çalışıldı. Oturma eylemi yapan sendika üyelerine polis gözaltı işlemi yaptı. Gözaltına alınmakta direnen gruba polis sert müdahale etti. Gözaltı işlemi yapılmak istenen bir kadına diğer kadın arkadaşının sarılması dikkat çekti. Yaka paça bulundukları yerden kaldırılan bazı eylemciler gözaltına alındı.

Polis, diğer protestocu grubu ise kalkanlarla bulundukları yerden uzaklaştırdı. Müdahalenin ardından kaldırıma geçen sendika üyeleri burada beklemeye başladı. Eylemcilerin bireysel olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na geçmesine izin verildi.