Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanmış olan yerli ve milli helikopterimizin, burun altına yerleştirilen 20 mm'lik makineli topu için yerlileştirme faaliyetleri hız kazandı.

ATAK helikopteri, burun altına yerleştirilen 20 mm'lik makineli top ile (cirit), 3 km'lik mesafedeki hedefleri tam isabetle vurabiliyor.

İşte TSK’nın gözdesi: Cirit'in özellikleri

2.75" Lazer Güdümlü Füze CİRİT, taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir silahtır.

Yeni nesil bir füze olan CİRİT, 2.75" güdümsüz roketler ile güdümlü anti-tank füzeleri arasındaki taktiksel boşluğu doldurmak amacıyla, 1.5 (Min.) - 8 km (Maks.) menzil aralığındaki kritik hedeflere karşı kullanılması için tasarlanmıştır.

CİRİT, hafif zırhlı/zırhsız sabit ve hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyet ile maliyet etkin çözüm sağlayan sınıfının en uzun menzilli füzesidir.

Roketsan tarafından tasarlanan 2.75" Lazer Güdümlü CİRİT füzesi, ucuz ve hassasiyeti düşük güdümsüz roketler ile yüksek maliyetli güdümlü Anti-Tank füzeleri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlanmıştır.

Teknik Özellikler Çap 2.75" (70 mm) Azami Menzil 8 km Asgari Menzil 1,5 km Ağırlık 15 kg (Tüp Komplesi Hariç) Yakıt Tipi HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Yakıt Harp Başlığı Tipi Çok Maksatlı Başlık, Zırh Delici, Personel, Yangın Çıkarıcı Harp Başlığı Tipi Yüksek İnfilaklı Başlık Güdüm MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm Güdüm Yarı Aktif LAZER Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm Hedef Tipleri Hafif Zırhlı/Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler ve Sığınaklar Platformlar Helikopterler (AH-1W, T-129 ATAK v.b.), İHA'lar, Kara Araçları, Hafif Saldırı Uçakları, Deniz Platformları ve Sabit Platformlar