Diyarbakır'da vakit namazlarında merkezi camilerin avlusunu mesken tutan AK Parti görevlileri, namaz kılıp camiden çıkan cemaate parti propaganda broşürü veriyor. Bunun son örneği şehrin en büyük camilerinden biri olan Diclekent Camii'nde yaşandı. Dün Cuma namazı çıkışı caminin merdiveninde duran bir grup AKP'li, genel başkanları Ahmet Davutoğlu ile Diyarbakır adaylarının parti broşürlerini dağıttı, cami cemaatine propaganda yaptı.

Diyarbakır'da AKP adayları daha çok resmi kurum ve parti teşkilatlarını ziyaret ederek seçim çalışması yürütürken gençlik yapılanmaları ise cami avlularını mesken tuttu. Merkez Kayapınar ilçesindeki Diclekent Camii'nin avlusuna gelen partili gençler, namazdan çıkanlara parti broşürlerini dağıttı, siyasi faaliyetlerini anlattı. Camiden çıkan cemaatten bazıları broşürleri alırken bazıları ise almadı. Camiden çıkan bazı vatandaşlar ise AKP propagandası yaparak broşür dağıtanlara tepki göstererek "Camileri siyasete alet etmeyin" dedi.

SİSİ'Yİ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALEYE TEPKİ

Öte yandan Diyarbakır'da dün bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam kararı veren darbeci Sisi yönetimini protesto etmek istemişti. Cuma namazı çıkışı, henüz cami cemaati dağılmadan emniyetin sert müdahalesi sonucu olaylar çıkmıştı. Olaylarla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Sisi protestosu için yürümekte ısrar eden Memur-Sen ve HÜDA-PAR'a yakın grupların da olduğu kitleye Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün müdahale emri verdiği öğrenildi. Müdahale emriyle polis grubu tazyikli su ve biber gazı ile dağıttı. Bu sırada camiden çıkan cemaat biber gazına maruz kaldı. Aralarından çok sayıda yaşlının da olduğu vatandaşlar cami avlusuna ve camiye sığınmak durumunda kaldı. Emniyetin bu müdahalesi sosyal medyada da büyük tepki gördü. #Diyarbakırpolisineyinpeşinde etiketiyle emniyet protesto edildi. Dün gece Türkiye'de sosyal medyada en çok konuşulan konu Diyarbakır emniyetinin haksız müdahalesi ve yaşlı insanların gazdan etkilenmesi oldu.