Ankara’da bir genç cami avlusunda aşırı dozda uyuşturucu kullanımı sonucu hayatını kaybetti. Genç, sabah namazına gelen vatandaşlar tarafından fark edildi. Mahalleli artan uyuşturucu olaylarına tepki gösterdi.

Olay, Altındağ ilçesi Eflatun Sokak Sultan Murat Cami avlusunda yaşandı. Sabah namazına giden cemaat, avludaki banklarda bir genci yanında cep telefonu ve pet şişe ile hareketsiz halde buldu. Vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay mahalline gelen 112 Acil Servis ekipleri yaptıkları kontrolde şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri ise ölen şahsın 24 yaşındaki Oktay Demir olduğunu belirledi.

Gece yarısı buraya geldiği tahmin edilen gencin aşırı dozda uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı. Gencin üzerinde yapılan aramada bir miktar paranın yanı sıra arka sağ cebinde şırınga bulundu.

TELEFONU SÜREKLİ ÇALDI

Cami avlusunda ölü bulunan gencin telefonu hiç susmadı. Uzun süre çalan telefona bir polis memuru bakmak zorunda kaldı. Polis memuru arayanları karakola yönlendirdi. Evlerinin yanında gerçekleşen olayı duyan vatandaşlar, cami yanında toplandı. Son zamanlarda uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını belirten mahalleli duruma tepki gösterdi. Bir kadın, “Çocuk büyütmeye korkuyoruz. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz.” dedi. Yaşlı bir bayan ise cami avlusundaki ibretlik görüntüyü görünce gözyaşlarını tutamadı. Yaşlı kadın, “Size uyuşturucu çektirenler yağlı kurşunlara denk gelsin” şeklinde tepki gösterdi.

Gencin cenazesi, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.