Ankara'nın Sincan ilçesinde bir derneğe düzenlenen operasyon sebebiyle cami ve AVM inşaatı yarım kaldı. İnşaatın bulunduğu sokaktaki esnaf zor duruma düştü. Sokağın işlevsiz hale geldiğini belirten esnaflar, kiralarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini söylüyor.

Yapımı üç yıldır devam eden cami ve AVM'nin, bu ay sonunda açılmasını planlanıyordu. Beş kişinin tutuklandığı operasondan sonra inşaatın yarım kalması, çevre esnafı da mağdur etti. O sokakta esnaflık yapan Hacı Gül Dağ, “Bitsin diye kendimiz yardım ediyorduk. İnsanlara yardım ettik. Buradaki işçilere ben ev buldum. Her türlü desteği verdik. İş bitme safhasına geldi. Esnaf kan ağlıyor. Kiramızı veremiyoruz. Kanalizasyon tıkandı. Her gün kanalizasyon makinesini çağırıyoruz. Canı isterse geliyor, canı istemezse gelmiyor. Belediye buranın inşaatı bitince yapacağını söyledi. Ne burayı yaptığı var, ne de arabaları koyacak yer var. Kimse kirasını veremez oldu. Buranın bir an önce bitmesini istiyoruz.” dedi.

Açılış için üç yıl beklediklerini söyleyen esnaflardan Ali Altıntaş ise, “Hafriyat esnasında da çok çile çektik. Bu yapılan anlamsız geliyor. Ben aynı zamanda inşaat müteahhidiyim. Buranın planı, projesi, tapusu çıkmış; varsa bir hukuksuzluk bundan öncesine aittir. Belediye başkanları için soruşturma izni talebinde bulunulmuş. Efkan Ala’nın imzası ile bu soruşturmaya izin verilmemiş. Bu yapılanlar nedendir, bunu herkes biliyor. Bu esnafın da yüzü gülecek. Yapılan sadece burada kalmayacak, Allah da bunun hesabını soracak. İnsanların yol akımı olması lazım. İnşaat olduğu için geçemiyor. Buradaki insanlar hareket etmezse esnaf ne yapacak? İnsanlar çok büyük mağduriyet çekiyor. Kiralarını ödeyemez hale geldiler. Biz bunları anlamıyoruz.” şeklinde konuştu.

'MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA YAPMAZ BUNU'

1972’den beri Sincan’da oturduklarını dile getiren dernek üyesi İsmail Toprak da şunları söyledi: "Cami ufak geliyordu. Cemaat, camiyi yapmamızı istiyordu. Girip çıkarken sıkışmalar oluyordu. Bugünlerde açılacaktı ama son zaman ne oldu ise oldu, belediye tarafından mühürlendi. Cami yapıldı, 5 bin kişi alabilecek vaziyete geldi. Camimizin açılmasını istiyoruz. Caminin yapılması için her türlü izin alındı. Daha önceki Belediye Başkanı Hasan Altın da, Mustafa Tuna da bu izinleri verdiler. Bir an önce buranın yapılmasını istiyorlardı. Cemaat burada sıkıntı çekiyor. Çarşının durumu malum. Burada cami de yok. Algı operasyonu yapıldığını düşünüyoruz. Müslüman Müslümana yapmaz bunu. Babam da burada üyeydi, ben de burada üyeyim, çocuklarım da üye, gerekirse torunlarım da olacak. Bu cami inşallah bitecek. Kimsenin engellenmesiyle kapanmayacak."