Hırsızlık zanlılarının, bir eczanenin camını kırmaları 45 saniye sürdü. 7-8 hamlede kırılan camdan giren zanlıların, duvardaki LCD televizyonu çalmaları ise 10 saniye sürdü. Dün sabah, aynı cadde üzerinde
bir mağazadan yine aynı yöntemle 7 adet LED televizyon çalınmıştı.

Olay Ankara'nın Altındağ İlçesi Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi üzerinde meydana geldi.

Sabah karşı 04.47 sıralarında, cadde üzerindeki bir eczaneye gelen iki zanlı, araçlarında getirdikleri kaldırım taşıyla dükkanın camını kırmaya çalıştı. Kaldırım taşını defalarca atan zanlılar, camı kıramayınca yakınlardaki bir mermeri aldılar. Mermeri cama fırlatan şahıslar, delinen camı yine kaldırım taşını defalarca attılar. Büyük taş parçasıyla camdaki delik büyütüldü.

Yaklaşık 45 saniye süren uğraşıdan sonra, zanlılardan biri eczaneye girdi. Duvarda asılı olan LCD televizyonu saniyeler içinde söküp, dışarıda bekleyen arkadaşına veren hırsızlık zanlısı, geri dönüp çekmeceleri karıştırmaya başladı.

Eczanenin üst katında oturan ve gürültü üzerine uyanan bir vatandaş, hırsızlık zanlılarına bağırınca, şahıslar araçlarına binerek hızla uzaklaştılar.

İhbar üzerine adrese gelen Olay Yeri İncelem ekipleri, eczane içinde parmak izi ve delil araştırması yaptı. Hırsızlık zanlılarının olayda eldiven kullanması nedeniyle, eczane içinde parmak izi bulunamadı.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şahısların kullandığı kırmızı renkli ve 07 plakalı otomobili bulmak için araştırma başlattı.

Aynı cadde üzerinde dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bir beyaz eşya mağazasından 7 adet LED televizyon çalınmış, zanlıların olayı yine kırmızı bir otomobil ile gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.