"GÖRMEDİĞİM ŞEYİ SÖYLEYEMEM"
Bezmi Alem Camii'ndeki o olaylı gecede Müezzin Yıldırım oradaydı. "İçki içildi" iddialarına cevap verecek tanık olarak konuşan Yıldırım, "Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem" dedi.

"DİN ADAMIYIM YALAN SÖYLEMEM"
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaşadıklarını anlatan Müezzin Yıldırım, ifadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeceğini belirtti. Müezzin, "Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem. Belki de içen olmuştur. Onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim" diye konuştu. Biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen Yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını ifade etti.

KAMERA KAYITLARI TOPLANDI
Soruşturmayla ilgili olarak camide yer alan bütün kamera kayıtları toplandı. Polisler, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı mitinglerde bu iddialardan bahsetmesi üzerine İstanbul Müftülüğü de bir inceleme başlatmıştı.