Erzincan’da psikolojik sorunları olduğu öğrenilen bir kişi, girdiği camide önce giysilerini çıkardı daha sonra getirdiği benzini üzerine dökerek kendini yakmaya çalıştı. İsminin Sinan Sarıgül (41) olduğu öğrenilen şahıs, son anda çevredeki vatandaşlar, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanmaktan kurtuldu.

Olay, saat 18.00 sıralarında Ordu Caddesi üzerinde bulunan Yenimahalle Camii'nde meydana geldi. Caminin bahçesine elinde benzin bidonu ile gelen psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Sinan Sarıgül, kendini yakacağını söyleyerek kimsenin yaklaşmamasını istedi. Vatandaşların olayı 155 Polis Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Kendini yakmaya çalışan şahıs, çevredeki vatandaşların, polisin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yanmaktan son anda kurtarıldı. Olay sırasında caminin girişinde hafif çaplı hasar meydana geldi. Şahıs, polis ekipleri tarafından tedavisinin yapılması için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.