Afşin ilçesinde bir camide başlatılan "Cemaatle Namazını Kıl, Ödülünü Al" isimli yarışmayla çocuklar ödüllendiriliyor.

Afşin Müftülüğü'nün Hz. Ebubekir Camii'nde açtığı Yaz Kur'an Kursu'nda farklı bir uygulama başlatıldı. Kursa gelen öğrenciler arasında başlatılan cemaatle namaz kılma yarışmasında dereceye gideren öğrencilere de ödülleri düzenlenen törenle verildi.

90 öğrencinin bulunduğu kursta, ödül uygulaması ise öğrencilerin ilgisini çekti.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasıyla birlikte yaz kurslarının açıldığını söyledi.

Uygun camilerde açılan kurslar halkın ilgi gösterdiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Camilerimiz dolup dolup taşıyor. Kuran kursu hocalarımız yetmiyor. Halkımızın yoğun talebi karşısında emekli imamlarımızdan yardım alıyoruz. Hz. Ebubekir Camii'nde emekli imamlarımızın yardımıyla çocuklarımız Kur'an öğreniyor. Öğrencimizi yaz dönemi boyunca hem eğlendiriyor hem de Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz" dedi.

Yarışma hakkında da bilgi veren Yıldırım, çocuklara namazı teşvik etmek için güzel bir uygulama başlattıklarını ifade etti.

Yıldırım, Hz. Ebubekir Camii'nde başlatılan uygulamanın diğer camilere de örnek olmasını istedi.

Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Ahmet Bülbül ve  Muttalip Terzi ise böyle bir kampanyayla küçük yaştaki çocuklara  namazı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.