Manisa'nın Soma ilçesinde yaklaşık 16 yıldır imamlık görevini yapan Mustafa F.U.’nun bölge camilerindeki değerli halı, kilim, el yazması eserleri toplatarak haraç mezat sattığı ve kendisine Mercedes marka bir araç aldığı iddiaları üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı iki yıl gecikmeli soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığından gelen müfettişlerin soruşturması soncu söz konusu imamın görev yeri değiştirildi. İmam Mustafa F.U., Manisa'nın Soma ilçesinden Gördes ilçesine görevlendirildi.

Diyanet müfettişleri yaptıkları inceleme sonunda Soma İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hasan Ö., Pazaryeri mescidi cami imamı Mustafa F.U. ve Yırca Mahallesi Cami imamı Mehmet D. ile birlikte organize bir şekilde, bölgedeki bulunan bazı camiler ile mescitlerde bir kısım zimmetli değerli halı, kilim, el yazması eşyaları, Diyanet İşleri Başkanlığınca idare olunan cami ve mescitlerden, yönetmelik hükümlerine aykırı olarak toplatıp Mustafa Ö. isimli bir tüccara satılmasını sağladıklarını tespit etti. Söz konusu toplanan bu eşyaların usul ve mevzuata göre aykırı bir şekilde satışı ile ilgili görevi kötüye kullanmayla ilgili şube müdürü Hasan Ö., Pazaryeri mescidi cami imamı Mustafa F.U. ve Yırca Mahallesi Cami imamı Mehmet D. hakkında inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sonucunda imam Mustafa F.U.'nun görev yeri Manisa'nın Soma ilçesinden Gördes ilçesine yapıldı.

Diğer yandan Ulusal bir gazetede, ‘Forex İmamı’ başlığıyla çıkan haberde topladığı paralarla döviz alışverişi yaparak para kazandıran Mustafa F.U.’nun kazanılan paradan yüzde 50 kâr payı aldığı öne sürüldü. Haberde, yaptığı iş nedeniyle çevresinde, ‘Borsacı İmam’ olarak nitelenen Mustafa F.U.’nun iddiaya göre son topladığı paraları geri ödemediği paralarını geri alamayan kişilerin de İlçe Müftülüğü’ne giderek Mustafa F.U.’nu şikayet ettiği öne sürüldü.