Osmanlı'nın Bursa’daki ilk eseri olan Orhan Camii'nde namaz kılan üniversite öğrencisi kızın çantası henüz kimliği belirlenemeyen bayan tarafından çalındı. Caminin güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülenen hırsızlık şüphelisinin rahat tavırları dikkat çekti. Çantasında para olmadığını belirten üniversite öğrencisi genç kız, hırsızlık şüphelisine, "Para yoktu, telefon vardı, ama telefon önemli değil alsın, kimliğimi getirsin, sınavlara gireceğim." diye seslendi.

Geçtiğimiz aylarda tuvaleti soyulan ve son olarak geçen Pazar günü görevlinin ayakkabısı çalınan Tarihi Orhan Camii'nde, hırsızlıkların önüne bir türlü geçilemiyor. Emir Sultan, Ulu Camii ve Yeşil Camii gibi selatin camilerinde güvenlik görevlisi bulundurulurken Orhan Camii'nde özel güvenlik görevlisinin olmaması adeta hırsızlıklara davetiye çıkarıyor.

Uludağ Üniversitesi öğrencisi G.R.A. isimli genç kız ve arkadaşı, namaz kılmak için Orhan Camii'ne geldi. G.R.A., içerisinde telefonu ve kimliğinin bulunduğu çantayı arkasındaki pencere boşluğuna bırakarak namaza başladı. Bir süre sonra içeriye gelen kimliği henüz belirlenemeyen bayan, genç kızların secdede oldukları esnada çantayı alarak beraberinde getirdiği poşete koydu. Kısa süre sonra hırsızlık şüphelisi kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı camideki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

'TELEFON ÖNEMLİ DEĞİL AMA KİMLİĞİMİ GETİRSİN SINAVA GİRECEĞİM'

Yaşadığı hırsızlığın şokunu üzerinden uzun süre atamayan G.R.A., hırsızlık şüphelisinden kimliğini getirmesini istedi. G.R.A., şunları kaydetti: "Kurstan çıkmıştım, namaz kılmak için gelmiştim. Namazı kılmam gerekiyordu, acelem vardı. Çantamı arkaya bıraktım, normalde önüme koyardım. Böyle bir hırsızlık olacağını hiç tahmin etmiyordum. Sonra namazımı kıldım, arkamı döndüğümde çantam yoktu. İçinde cüzdanım vardı, telefonum vardı. Öğrenciyim. İçinde para yoktu. Alırsa bir telefonumu alır, telefonumu alsın önemli değil, bana kimliklerimi getirsin yeter. Kimliğimi getirsin, sınavlara girmem gerekiyor. Tutanak tutulacak, onunla birlikte girerim. Daha önce aklıma gelmezdi. İstanbul’dan geliyorum, İstanbul’da da böyle bir durumla karşılaşmadım."

PAZAR AYAKKABIM ÇALINDI ŞİMDİ ÖĞRENCİNİN ÇANTASI

Orhan Camii görevlisi Selim Korkmaz ise birçok camide güvenlik görevlisi olmasına rağmen tarihi camide güvenlik elemanı olmadığını söyledi. Korkmaz, "Pazar günü ayakkabılarım çalındı, haber oldu. Arkasından hemen böyle bir konuyla karşılaştık. Güvenlik görevlisi istemiştik, talep ettik, söyledik. Yeşil Emir Sultan’da var Ulu Camii’nde var burada yok. Burada da olması gerekiyor. Bunlardan sıkıldık olmamasını istiyoruz, yetkililere sesleniyoruz. Çözüm bulmalarını istiyoruz. İki genç kız sınava girecekler, kimliği çalındı, nasıl girecek onun derdine düştü. İnşallah bulunur. Daha önce de oldu. Bu şahıs şimdi görüntülendi. Zannedersem kamera yokken de o alıyordu, kameraları çoğalttık. Çoğalttığımız için şu an kameraya takıldı."

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, genç kızın ifadeleri doğrultusunda hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.