Çorum’un İskilip ilçesinde inşa edilen camiye AK Partili Belediye Başkanı Recep Çatma’nın soyadı verildi.

İskilip’in Ulaştepe Mahallesi’nde İlçe Belediye Başkanlığı’nın da desteğiyle 1 katlı cami inşa edildi. Yaklaşık 2 ayda yapımı tamamlanan cami, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ibadete açıldı. Açılışa İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer ve vatandaşlar katıldı.

Ulaştepe Mahallesi’nde yapılan camiye isim olarak Belediye Başkanı Recep Çatma’nın soyadı verildi. Karatepe Çatma Cami'ye Belediye Başkanı'nın soyadının verilmesi tepkilere neden oldu. Tepkiler nedeniyle açılışta bir açıklama yapan Ulaştepe Mahallesi Muhtarı Yunus Kırkıcı, “Bir takım duyumlar aldık. Caminin isminin Başkanımızın soyadını taşımasını biz istedik. Bu konudan Başkanımızın en ufak bir bilgisi yok. Mahallemizde bulunan vatandaşlarımızla istişare ettik ve caminin isminin Karatepe Çatma Cami olmasını kararlaştırdık. Bu olaya farklı anlamlar yüklenmesin lütfen.” dedi.

Caminin açılış kurdelesi Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma ve emekli vaiz yazar A. Hamdi Ertekin tarafından kesildi. Açılıştan sonra Kur’an-ı Kerim okundu ve 2 rekât şükür namazı kılındı.