Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, son dönemde medyaya yönelik baskı ve saldırılara karşı gazetecilerin yürümesini, "Nihayet bir arada olmayı başardık." sözleriyle değerlendirdi.

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda gazeteciye CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Pankart ve döviz açan çok sayıda gazeteci, basına yönelik sansür ve baskıların ortadan kaldırılmasını istedi.

Yürüyüşe katılanlardan Can Dündar, "Nihayet bir arada olmayı başardık. Susmama kararlılığı içinde yürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de, medyaya saldırıları 'utanç verici' olarak niteledi. Bilici, "Demokrasimize bir kıyım var. Bunların mutlaka önüne geçilmesi lazım. Bugün çok farklı görüşlere sahip gazetecilerin bir araya gelmesi, medya özgürlüklerini savunma konusunda bir bilinç artışı olduğunu gösteriyor. Özgür medya susturulamayacak. Türkiye, demokrasiden geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN: OTORİTER YAPILAR, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ÇOK KORKAR

"Bütün otoriter yapıların son yapacağı hamleler bunlardır." diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Otoriter yapılar basın ve iletişim özgürlüğünden çok korkarlar. Bu iktidarın sonu demektir. İş bu noktaya kadar gelmişse, magandalarıyla gazetecilere saldırabilecek noktaya geldiyse , işin bitiş noktasıdır." şeklinde konuştu.

SEDAT ERGİN: TÜRKİYEYİ BU HAYDUTLARA BIRAKMAYACAĞIZ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de, "Türkiye'yi bu haydutlara, zorbalara, bu kabadayılara bırakmayacağız, Bunu göstermek için geldik. Onlardan korkmuyoruz." diye konuştu.