Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Şehitleri Saygı Dalışı Grubu tarafından şehitler anısına anı dalışı gerçekleştirdi.

Türk Kızılay tarafından düzenlenen program, Akbaş Şehitliği'nde şehitleri anma törenleri ile başladı. Programa, Türk Kızılayı Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Kaplan, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü İsmail Durgun ile Gemi Trafik Hizmetleri Operasyon Amiri Rıdvan Gezgin, askerler ve üniversite öğrencileri katıldı. Buradaki programda konuşan Başkan Kaplan, acı günler yaşandığına dikkat çekerek, hayatın savaş olmadığını hatırlattı. Kaplan, "Felsefeniz yanlış. Hayat yardımlaşmadır. Tüm canlılar birbirine hizmet için kurgulanmıştır. Hepsi insanlığa hizmet ediyor. İnsanlık birbirinin kuyusunu kazmasın. Bu dünya hepimize yeter. Bunu en iyi anlatan centilmenlikleriyle dedelerimizdir ve onları bugün bu saygı dalışı ile anıyoruz." şeklinde konuştu.

Programın ardından grup dalışı izlemek üzere Akbaş İskelesi'ne geçti. İngiliz 'E11' denizaltısı tarafından, hastane gemisi olarak kullanılan Halep Vapuru'nun vurulduğu nokta olan Akbaş Mevkii'nde, 12 metre derinliğindeki başka bir batığa, şehitler için anı dalışı yapıldı. Dalgıçlar, sualtında '100'üncü Yılda Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz' pankartı açtı.