Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışması düzenlendi. 4'u engelli 530 sporcunun katıldığı yarışmada renkli görüntülere sahne oldu.

Rotary Kulübü Çanakkale Şubesi tarafından bu yıl 29’ncu kez Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması düzenlendi. Sporcular sabah vapurlarla Eceabat ilçesine götürüldü. Saat 10.00'da başlayan ve yaklaşık 100 dakika süren yarışmada sporcular zor anlar yaşadı. Boğazdaki akıntı nedeniyle bazı sporcular rotanın dışına çıkarak Çimenlik Kalesi'nin aşağısına kadar gitti. Avrupa Yakası'ndaki Eceabat İskelesi'ne denize atlayan sporcular, 3,5 millik parkuru yüzerek Çimenlik Kalesi'nden çıktı. Yarışma nedeniyle boğazdan uluslararası gemi, araç ve yolcu taşıyan feribot geçişleri yasaklandı. Geçişler Lapseki-Gelibolu hatına yönlendirildi. Yarışlara 21 ülkeden 382’si yerli 226’sı yabancı olmak üzere 608 yarışmacı kayıt yaptırdı. Yarışmaya ise 530 sporcu katıldı.

Yüzme yarışmasında Asilay Selçuk 45 dakika 32 saniye derecesi ile birinci oldu. Selçuk, geçen yılki yarışmada da birinci olduğunu belirterek, bugünkü yarışmada birinci olmayı beklemediğini söyledi. Derecenin kendisi için de sürpriz olduğunu aktaran Selçuk, üniversiteye hazırlandığı için formda olmadığını, zor bir yarışma olduğunu ifade etti. Dört engelli sporcudan biri olan ve iki ayağı olmadan boğazı yüzen Ali Uzun ise daha önce 12 sefer boğazı yüzerek geçtiğini söyledi.