Çanakkale'de Prof. Dr. Cahit Osman Deniz'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Kordon'da bulunan Ziraat Bankası şubesinin duvarına, 19 Kasım 2014'te, "T.C. Onurumuzdur" yazan Deniz'in, gözaltına alınmak istenirken Erdoğan'a hakaret ettiği iddia ediliyor.

Bugün Çanakkale Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılan Prof. Dr. Deniz, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Polislerin yalan beyanda bulunduğunu söyleyen Deniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını da yaptığını ifade ederek, polislerin bundan haberi olmadığını ifade etti. Cahit Osman Deniz, olayı şöyle anlattı: "Demokratik bir eylemde bir konuşma yapıyorum. Türkiye Cumhuriyet'nin onuru ile ilgili bir ifade kullanıyorum. Oraya polisler geliyorlar, müdahale ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin onuru, bizim toplumsal kimliğimiz ama bugün siyasi iktidar ne diyor? 'Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaştık.' diyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını yaptım. 'Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alacağım.' diyor. Şimdi eğer Türkiye Cumhuriyeti onuru ile ilgili benim yaptığım bir konuşmayı bir dava konusu yapıyorlarsa bu, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı açılmış bir savaştır. Türkiye'de her aydının da, her yurtseverin de buna karşı direnme hakkı vardır. Şimdi ben böyle bir konuşma yapıyorum. Orada olaya müdahale ediyor polisler. Gidiyoruz. Aynı hukuki olaya iki tane işlem yapılıyor. Savcı aranıyor, savcı diyor ki, 'Bu demokratik bir eylemdir, hocanın ifadesini bile almaya gerek yok. Bırakın, ifade almayın, yollayın.' İki yıl önce Çanakkale Toplumsal Suçları Önleme'den 2. derece emniyet amiri, burada savcılar adına sahte belge ve sahte tutuklama belgeleri düzenliyor. Bununla ilgili şikayetimiz var. Savcılar ağlıyorlar, dava açamıyorlar, çünkü vali izin vermiyor. Üç dört tane biat eden polis örgütlenerek, bizim yokluğumuzda hazırlanan 12 gün sonra sahte bir fezlekeyle dava açıyorlar. Bunların hepsini emniyetteki kayıtlar, emniyetteki dürüst polislerin ifadeleri, CD kayıtları ve söylemleriyle tespit ettik, suçüstü yaptık. Burada bir hakime dinletemiyoruz, hakim beni beş kere duruşmadan atıyor."

Duvara yazı yazdığı için ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Prof. Dr. Deniz'e iki dava açıldı. Yazıdan dolayı takipsizlik verilirken Erdoğan'a, "Siz eşkiya mısınız? Ben profesörüm, bana dokunamazsınız. Ben sizin onurunuzu koruyorum burada, siz hırsız Tayyip'i mi koruyorsunuz burada?" dediği iddiasıyla açılan hakaret davası devam ediyor.