Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl törenlerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve misafiri olacak devlet başkanları için sıkı tedbirler alındı. Şehir merkezindeki ana yollar kapatıldı, bazı feribot ve uçak seferleri iptal edildi.

Törenler, 24 ve 25 Nisan 2015'te yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok ülkenin devlet başkanları da katılacak. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki ana caddeler, üç gün boyunca trafiğe kapatıldı, demir bariyerler koyuldu. Vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için bastırılan broşürde, özel araba yerine toplu taşıma araçları kullanılması istendi. Broşürde şu ifadelere yer verildi: "Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü 23, 24 ve 25 Nisan tarihlerinde ilimizde kutlanacaktır. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda yerli ve yabancı misafirler geleceği değerlendirilerek, ilimizde aşırı araç trafiği olacağı düşünülmektedir. Belirtilen tarihlerde Atatürk, İnönü, Demircioğlu, 2. Demircioğlu, Kayserili Ahmet Paşa, Balıkesir, Pirireis, Troya, Setboyu, Stadyum ve Şehit Gürol caddeleri, Cumhuriyet ve Mehmetçik bulvarları ile bağlantılı sokaklar tamamen trafiğe kapalı kalacaktır."

Şehitliklerin resmi törenler sırasında sivillere kapatılması sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribotlar da araba taşımayacak. Şehirlerarası seyahat eden arabalar ise Kepez Beldesi-Eceabat arasına koyulacak feribot seferleriyle karşıya geçirilecek. Törenler sebebiyle ayrıca İstanbul ve Ankara'ya yapılacak bazı uçak seferleri de iptal edildi.