Dün gece Çanakkale'de karşıt siyasi görüşlü bir grup ile arasında çıkan kavgadan sonra HDP'liler, bugün eylem yaparak tepki gösterdi. Çanakkale Adliyesi önündeki Mümtaz Pirinççiler Meydanı'nda toplanan HDP'liler, "Kahrolsun faşizim, yaşasın mücadelemiz" sloganı attı. Eylemde konuşan Zekiye Balık, seçim çalışmaları için birçok ilde, Çanakkale dahil stantlarının saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Balık, dün gece yaşanan olayı şöyle anlattı: "14 Mayıs Perşembe günü Mümtaz Pirinççiler Meydanı'nda tanıtım standı açan partililerimiz, akşam saatlerinde standı kapatıp evlerine giderken bir grup ırkçı tarafından saldırıya uğradı. Hem ırkçı grubun hem arkasından saldırıya uğrayan, tehdit edilen partililerimiz olmasına rağmen saldırganlara dokunmayan polisin arkadaşlarımıza yönelik düşmanca tavrını protesto ediyoruz. Bu saldırıların ikisi hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, "Seni başkan yaptırmayacağız, kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz, faşizme karşı omuz omuza, faşizmi döktüğü kanda boğacağız" sloganları attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Çanakkale'de dün gece HDP'lilerle karşıt görüşlü bir grup arasında taşlı sopalı kavga çıkmış, 3 kişi yaralanırken 9 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra HDP'lilerle polis arasında da kavga çıkmıştı.