Çanakkale'de bir minibüsün çarptığı yaya hayatını kaybederken, minibüste bulunan 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Alınan bilgiye göre; saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada, çalıştığı iş yerinden çıkan 60 yaşındaki Abdurrahman Güneş, oturduğu Işıklar köyüne gitmek için bineceği 17 ES 346 plakalı minibüse yetişmek amacıyla Çan Kavşağı yakınında koşarak yolun karşısına geçmeye çalıştı. Bu sırada şehir merkezi istikametinden Çan Kavşağı istikametine süratle gelen 10 HA 466 plakalı bir minibüs, yaya Güneş’e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle 50 metre sürüklenen talihsiz adam olay yerinde yaşamını yitirirken, minibüsteki 5 kişi hafif şekilde yaralandı. Minibüs sürücüsü, kaza sırasında yayaya çarpmamak için direksiyonu sağa kırınca, yol kenarındaki 17 ES 346 plakalı minibüse de çarparak maddi hasara yol açtı.

Kaza sonrası ayağındaki kanama nedeniyle hastaneye gittiğini söyleyerek olay yerinden uzaklaşan minibüs sürücüsünün kimliği polis tarafından tespit edilmeye çalışılıyor. Yaralılar ise Çanakkale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olay yerinde yaşamını yitiren Abdurrahman Güneş’in cenazesi ise Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.