Dağlıca'daki çatışmada şehit olan 16 askerden biri Çanakkaleli. Şehidin Ezine ilçesine bağlı Kayacık köyünde yas var.

Türkiye'yi yasa boğan Dağlıca saldırısında şehit düşen 16 askerden biri Uzman Onbaşı Fatih Duru'nun Kayacık köyündeki evine acı haberi Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar verdi. Kaymakam Atik, teyzesi Fatma İnce ve ağabeyi Eyüp Duru'ya acı haberi verdi. Ardından da teselli etmeye çalıştı. Bu sırada şehit yakınları baygınlık geçirdi. Daha sonra şehidin evinde Kur'an-ı Kerim okutuldu. Şehidin evine Türk Bayrağı asıldı, köylüler eve akın etti. Köy kadınları ve akrabaları şehidin evinde, erkekler ise köy kahvesinde toplandı.

Bu arada, anne Azime Duru, Çanakkale merkez Barbaros Mahallesinde yaşayan büyük oğlu Muhsin Duru’nun çocuğuna baktığı için acı haberi gelen askeri yetkililerden burada öğrendi. Şehidin ağabeyinin evine dev Türk bayrağı asıldı. Çanakkale'de sosyal medya üzerinden haberleşerek toplanan vatandaşlar, Muhsin Duru’nun evinin önüne geldi. Kalabalık grup burada ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attıktan sonra saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı okundu. Bu sırada şehidin dışarıya çıkan yeğeni Ramazan Başcantürk gözyaşlarına hakim olamadı.

Evin bahçesine çıkan şehidin annesi Azime Duru’nun feryadı yürekleri dağladı. Şehit olan oğlunun üzüntüsüne daha fazla dayanamayan Azime Duru fenalaştı. Evin önünde hazır bekleyen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.