18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü Çanakkale 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Çanakkale 18 Mart Stadı'ndaki törene; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, yabancı misyon şefleri, yurt içi ve yurtdışından davetliler, gaziler, Tokat'tan gelen 15'likler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak TBMM tarafından 1994 yılında şehitlerin manevi şahsiyetlerine bir şükran nişanı olarak ihdas edilen ve üzerinde ‘Çanakkale Geçilmez’ yazılı altın madalya Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Türk bayrağına takıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra anamuhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesaj okundu.

Daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları ekibinin folklor gösterisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği'nin konseriyle tören sona erdi.