Elbistan ilçesindeki törende, kaymakam Tuncay Akkoyun, Jandarma Binbaşı Şahin Kocaköse, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziler Derneği Temsilcisi İlyas Kebeli bir konuşma yaptı. Kebeli, son dönemde artan olaylarda teröre verilen onlarca şehidin herkesi derinden yaraladığını söyledi. 


Tören, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla İMKB Fen Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. 

- Andırın

Andırın Atatürk Ortaokulu bahçesinde Atatürk büstüne çelenk sunumu yapılmasından sonra program Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından Andırın Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Barış Kabalcı konuşma yaptı. 
Andırınlı şehitlerin kısa öz geçmişlerinden oluşan slayt sunumundan sonra, öğrenciler, tarafından hazırlanan oratoryo ve "Şehitin Emaneti" isimli tiyatro gösterimi yapıldı. 

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Şehit ailelerine ve gazilere verilen yemekte yaptığı konuşmada, Şehit aileleriyle birlikte olmanın haklı gururunu hep beraber yaşadığını söyledi.Şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Maslak şunları söyledi:"İhtiyaçlarınızda, sorunlarınızda her zaman tüm personelimizle, hepimiz beraber canla başla seferber vaziyetteyiz. Bu anlamda şeref verdiniz, hoş geldiniz diyorum. Bu günün anısına rabbimden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade etmek istiyorum.
Programa Garnizon Komutanı J. Üsteğmen Onur Keysan Belediye Başkanı Baki Tezcan, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Cuvoğlu, Sivil Toplum temsilcileri, daire amirleri, Şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

HABER FOTOĞRAFLARI

- Afşin 

Afşin Hükümet Konağı'ndaki törende Atatürk Anıtına çelenk konulması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Afşin Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle Kaymakamlık Konferans salonunda devam etti. 

Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan, Çanakkale Zaferinin, 1915 yılında tüm dünyaya karşı vatan ve millet sevdasıyla yazılan bir destanın adı olduğunu belirtti. 

Çanakkale zaferinin bu aziz milletin bir kez daha şahlandığı bir zafer olduğunu hatırlatan Tercan "Koca Seyit’in sadece bir top mermisini kaldırdığı yer değil bütün bir milletin sırtlandığı yerdir Çanakkale. 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihimizi altın sayfalarına yazılmış ve en önemlisi de tabi milletimizin aslında yeniden var oluşunu, bu milletin hiçbir zaman tutsak edilemeyeceğinin en belirgin ve en somut örneğidir" diye konuştu. 
Konuşmanın ardından Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisi izletildi, şiirler okundu ve tiyatro sahnelendi.