Türk tarihinin destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Balıkesir Lisesi'nde de bir tören düzenlendi. 1914-1916 yılları arasında burada eğitim gören ve Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan 94 öğrencinin anısına yapılan rölyef törenle açıldı. 1916-1917 eğitim öğretim yılında Balıkesir Lisesi, öğrencilerinin Çanakkale Savaşı'na göndermesi sebebiyle mezun verememişti.

Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptırdığı rölyefte, cepheye gitmeden önce okulun önünde fotoğraf çektiren öğrenciler ve Çanakkale Savaşı'nı resmediliyor. Okulun girişindeki duvarı boydan kaplayan rölyefin altında ise öğrencilerin isimleri ve şehit oldukları yılların yazıldığı levhalar bulunuyor. Açılış törenine Vali Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ve Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Vali Yaman, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının kutlandığını belirterek, "Bu zafer, bizim için buruk bir zaferdir, çünkü binlerce şehit verdik bu zaferde. İmkanı bol olan düşmanı, imanı bol olan Türk milleti Çanakkale'de bozguna uğrattı. Anadolu'nun her yerinden genç, yaşlı ve kadın Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de vatanı için şehit olmaya geldi, yani dönmemeye geldi. Bu grubun içerisinde, Balıkesir Lisemiz'in 94 öğrencisi de var. 94 öğrencimiz savaşta şehit oldu. Biz de şehit öğrencilerimizi minnetle anmak ve unutmamak adına bu rölyefi yaptık. Bugün de zaferin 100. yılı anısına açılışını yapacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin hepsinin ruhu şâd olsun. Onlara minnet borçluyuz." dedi. Ardından Vali Yaman ve beraberindekiler, rölyefin perdesini açtı. Açılış için Balıkesir genelinden gelen Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı izci grupları, Yaman ile bir süre sohbet etti. İzciler, daha sonra gruplar halinde rölyefin önünde toplanıp hatıra fotoğrafı çektirdi.