Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında Afşinli vatandaşlar şehitleri anma etkinlikleri kapsamında sabah namazında Gedikbaşı Camiinde buluştu. Camideki düzenlenen programda şahadete eren askerlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Programın ardında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve tarihin en önemli zaferlerinden birini kazandığımız bir gün olduğunu söyledi.

Vatan için canlarını bir dakika bile düşünmeden veren şehitlerin anıldığını hatırlatan Budan şunları kaydetti:

"Bu vatanı, bu toprakları bize yurt yapan belki 1071 tarihiden itibaren bu topraklarda bizim yaşamamıza imkan sağlayan tüm şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyoruz. Yakın zamanda şehit olan vatandaşlarımızın yakınlarına da baş salığı diliyorum."

Çanakkale'de 101 yıl önce tarih yazıldığını ifade eden İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ise şöyle konuştu:

"Çanakkale şehitlerimizi anmak için toplandık. Bizler burada rahatça bir araya gelebiliyorsak, rahat rahat burası bizim ülkemiz diyebiliyorsak bunun bir takım bedelleri vardı ve bu bedeli ödeyen şerefli insanlar vardı. Biz borcumuzu ödemek, hatırlamak ve onların izinden gitmek için şehitlerimizi anmak zorundayız. Bu millet her zaman vatanına sahip çıkmıştır ve bundan sonrada daima sahip çıkacaktır."

İlçe Müftüsü Yıldrım’ın konuşmasının ardından okunan Kur'an-ı Kerim, kaside ve ilahilerin ardından camide vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.