Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Balıkesir’in Edremit ilçesinde de anma programı düzenlendi. Alemizade Camisi'nde sabah namazından sonra düzenlenen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabah namazlarını diğer camilerde eda edenler de buraya geldi. Pograma hanımları da katıldığı görüldü.

Çanakkale şehitleri için okunan yaklaşık 750 hatim, sabah namazından sonra dua edilerek gönderildi. Zikirden sonra Yâsin okundu, tekbirler getirildi. Edremit İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, hatimler için uzun bir dua etti. Müftülüğün organizasyonu, Alemizade ve Gümrük camilerinin işbirliğiyle yaklaşık 750 kişiye, Çanakkale Savaşları’nda askerlere verilen çorbadan ikram edildi.

Sabah namazına katılan hanımlar, "Çanakkale şehitlerimi anmak için geldik. Dualarımızı gönderdik. Ruhları şâd olsun. Çorbamızı içtik, yapanlardan Allah razı olsun." dedi. Edremit Müftüsü Karadeniz ise, "Alemizade Camii'nde bugün Çanakkale şehitlerini anma programı icra ettik. Halkımızın okumuş olduğu 750 civarındaki hatm-i şerifin duasını birlikte paylaştık. Bu vesiyle başta Çanakkale şehitleri olmak üzere aziz vatanımızı bize miras bırakan bütün şühedamızı rahmetle anıyor, milletimizin, memleketimizin bu Anadolu'da payidar olmasını Yüce Rabbimiz'den niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.