Çanakkale Valiliği ve Eceabat İlçesi Kaymakamlığı, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı dolayısı ile Namazgah Tabyası'nda vermeyi planladığı iftara gelen vatandaşlar boş masalarla karşılaştı.

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı dolayısı ile Çanakkale Valiliği ve Eceabat Kaymakamlığı tarafından Kilitbahir Namazgah Tabyasında İftar programı düzenledi. Dün yapılan duyuruda tüm vatandaşlar iftara davet edildi. Bin kişilik iftar düzenleneceği duyurusu üzerine vatandaşlar da ilk iftarını tabyada açmak istedi. İftara yakın tabyaya gelen vatandaşlar, boş masalarla karşılaşınca tepki gösterip geri döndü. İptal duyurusu da yapılmayınca vatandaşlar ilk akşam aç kaldı.

Valilik ve kaymakamlık program ile ilgili şu duyuruda bulunmuştu: "Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Şehitlik'te iftar programına davetlisiniz. Geçen yıl Başlayan 'Şehitlik'te İftar programı' bu yıl da devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen, Kaymakamlığımızca yürütülen, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da desteklenen iftar Programımız Ramazan Ayı boyunca Kilitbahir Namazgah Tabyası'da yapılacaktır. Hergün 20:00'da başlayacak olan programımız Kur'an tilaveti sohbet ve çeşitli programlarla devam edecek, Sonrasında günde 1000 kişiye iftar yemeği ikram edilecek, İsteyen misafirlerimiz Namazgah Tabyası'da teravih namazı kılma imkânına da sahip olacaktır. İftar Yemeklerine hayırsever kişi ve kurumlarca da destek sağlanmaktadır. İftarını Şehitlik'te açmak isteyen Vatandaşlarımız için Hergün Çanakkale'den Kilitbahir'e ücretsiz feribot seferleri düzenlenecektir. Var mısınız Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında, Şehitlerimizin yanıbaşında Manevi bir atmosferde iftar açmaya? Şehitlerimizle iftihar ediyoruz. Onlarla birlikte iftar ediyoruz... Nurettin Dayan Eceabat Kaymakamı"