Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla 24 ve 25 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek törenler için hazırlıklar devam ediyor. Hem Şehitler Abidesi hem de Anzak Koyu'nda, çalışmaların yanında provalar da yapılıyor.

Uluslararası çaptaki törenlerin tamamı, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerde olacak. Çok sayıda tören içinde öne çıkacak programlar, Şehitler Abidesi'ndeki uluslararası tören ve Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayini. Bu iki alanda da yoğun çalışmalar devam ediyor. Şehitler Abidesi'nin ön tarafındaki tören alanında bu yıl misafirlerin oturacakları yerler değiştirildi. Montaj çalışmasının devam ettiği alanda, aynı zamanda tören provaları da yapılıyor. Ayrıca ziyaretler de devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen vatandaşlar, burada şehitlikleri gezerek provaları seyrediyor, fotoğraf çekiyor.

Yoğun çalışmalar, Anzak Koyu'nda da devam ediyor. 10 bin 500 Anzak torununun katılacağı tören için alanda son hazırlıklar yapılıyor. Koyun dağa bakan kısmına tribünler yapıldı, sahil kısmında ise protokol üyelerini oturacağı ve törenlerin yapılacağı platformlar yerleştirildi. Kruvaziyer gemilerle gelen binlerce Anzak, buraları ziyaret ederek dedelerinin çıkarma yaptığı sahilde geziyor. Aynı zamanda mezarlıkları da ziyaret ederek mezar taşlarına onları unutmadıklarına dair yazılar yazıyor.