Çanakkale Valiliği'ne Hamza Erkal atandı. Erkal, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Çanakkale’de 3 Mayıs 2013 tarihinden bu yana görev yapan Vali Ahmet Çınar ise Bitlis Valiliği'ne getirildi.

Öte yandan aynı kararnameyle Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş’a atandı. Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze çekildi. Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur ise Uşak Valiliği'ne tayin edildi.

HAMZA ERKAL KİMDİR?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 1968 yılında doğdu. Aksaray ili Eskil ilçesi, Düzce ili Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde vekaleten görev yaptı. 84. dönem kaymakamlık kursunu tamamlayarak, 1997'de Balıkesir Balya’da göreve başladı. 1998 yılında kısa dönem askerlik görevini, havacı olarak Ankara'da bitirdi. Daha sonra Bingöl Adaklı'da iki yıllık mecburi hizmetini tamamlayıp 20 Ekim 2002 tarihinde, Düzce ili Kaynaşlı ilçesinde göreve başladı ve 19 Ekim 2007'ye kadar devam etti. 2007 yılında Kandıra Kaymakamlığı'na atanan Erkel, 2012 Temmuz kararnamesiyle Siverek Kaymakamı oldu. "Vesayet Denetimi ve 3091 Sayılı Kanun", "Alexander Von Hayek’in Anayasal İktisadı" çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca 2004 yılında A.İ.B.U. Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezi, "Yerel Yönetimlerde Halkın Yönetime Katılımı" olan Erkal, şu anda Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde doktora yapıyor. Vali Hamza Erkal, evli ve ik çocuk babası.