Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu ve yönetiminin aldığı karar gereği Borsa Yönetimi ve üyelerine yönelik Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Hafta sonu düzenlenen gezi hakkında Bafra’ya dönüşte açıklama yapan Başkan Kibaroğlu, "Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısı ile borsa olarak aldığımız karar gereği bir Çanakkale gezisi düzenledik. Gezideki asıl amacımız bu vatan topraklarını bizlere kanları ve canları ile emanet eden şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek." dedi.

Çanakkale Zaferi'nin, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Kibaroğlu, "Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır." diye konuştu.