Kahramanmaraş’ın Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı düzenlendi.

Kaymakamlık binasında Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programda Çanakkale’de şehit düşen askerlere dualar edilip Türkiye’nin bütünlüğünü savunurken hayatını kaybedenlere saygı duruşunda bulunuldu. Kaymakam Fatih Aksoy her insanın mutlaka Çanakkale ruhunu alması gerektiğini belirterek, "Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Teknoloji ile inancın savaşı, bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Çanakkale yokluklar içinde bir Vatan müdafaasının bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Savaşta bile insanlığımızı unutmadık. Çanakkale bir duruşun ifadesidir. Dünyada eşi görülmemiş insanlık örneğidir. Vurulan bir Yunan askerinin yarasının bir Türk askeri tarafından sarılması, Türk siperlerinin önüne düşen vurulmuş bir düşman askerinin, Türk askeri tarafından kucaklanıp, düşman siperine götürülmesi gibi birçok yaşanmış örneği olan bir savaştır. Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için verilen mücadeleyi toplum olarak idrak edip, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz." dedi.

Programda okul öğrencilerin hazırladığı slâyt gösterileri ve tiyatro salondakilere duygulu anlar yaşattı. Yaşları 15 olan öğrencilerin askere alınışının canlandırıldığı tiyatro izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Yaklaşık 2 saat süren program ödül töreni ile sona erdi.