Gaziantep’te Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü için Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören düzenlendi.

Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan törende Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya şehitlik defterine günün anlam ve önemi ile ilgili düşüncelerini yazdı. Vali Yerlikaya, “Bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimiz. 18 Mart sabahında sizlere olan şükran duygularımızı ifade etmek üzere manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutlarken sizleri bir kez daha minnetle anıyoruz. Vatan vazife bayrak uğruna en değerli varlıklarımız olan canlarınızı vererek, şahadet mertebesine ulaştınız. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzu canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlikte ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz, günülerimizde sürekli yaşayacaksınız.” dedi.

Vali Yerlikaya'nın ardından Ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okundu. Protokol üyeleri daha sonra mezarlara karanfil bıraktı.