Vatan Partisi (eski İşçi Partisi) Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü münasebetiyle Bursa’dan Çanakkale’ye ‘Ana ben gidiyom’ yürüyüşü başlattı.

Atatürk heykeli önünde toplanan partililer, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ardından Atatürk heykeline çelenk sunan partililer, yaptıkları basın açıklaması ile Çanakkale’ye yürüyeceklerini belirtti. Açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe, bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu nedenle Çanakkale şehitlerini anmak için ‘Ana ben gidiyom.’ yürüyüşü başlattıklarını söyledi. Beştepe, bugün Bursa’dan başlayacak yürüyüşün, 7 gün sonra Lapseki’den Gelibolu’ya geçilerek tamamlanacağını söyledi.

Ayrıca Çanakkale kutlamalarında şehitliklerin halka yasaklanmaya çalışılmasını kınayan Naci Beştepe, şunları söyledi: "Şehitlik bölgesi yasaklanmıştı. Şunu herkes anladı ki Türk halkına, Türk milletine milli günleri, bayramları yasaklanamaz, şehitlerle halkın buluşması yasaklanamaz. Eğer bir yönetim bayramını halkıyla birlikte beraber kutlamıyorsa o halkın yönetimi olamaz. Bir iktidar halkından kaçıyorsa, haklından uzaklaşıyorsa haktan bağlarını koparıyorsa o halka iktidar olmaya layık değildir."

Ardından ‘Çanakkale içinde’ türküsünü söyleyen partililer, şehitliği ziyaret etmek için yürüyüşe geçti. Basın açıklamasının ardından davullar eşliğinde Bursa şehitliğine yürüyen grup, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Ya İstiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye' şeklide sloganlar attı. Bursa Pınarbaşı şehitliğini ziyaret eden Vatan partililer, ardından Çanakkale’ye doğru yürüyüşe başlayacak.