Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü etkinliklerine gelecek protokol üyelerinin geçeceği güzergahları temizlemeye başladı. Etkinliğin en önemli programı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi. Bunun için şehre önemli misafirlerin gelmesi bekleniyor. Belediye, kullanılacak güzergahlarda temizlik seferberliği başlattı. Havaalanı, oteller ve şehir merkezine giden yollarda temizlik yapılıyor.

Çalışmalar çerçevesinde bu güzergahlarda bulunan ve yıllarca yabani otlarla ormana dönüşen arsalar, boş alanlar temizleniyor. Orta refüjlere çiçekler dikiliyor. Kaldırımlar yıkanıyor. Aylardır vatandaşları tozuyla boğan bu güzergahlardaki yan yollar asfaltlanmaya başladı.

KONUTLARIN ÇEVRESİNİN DE TEMİZLENMESİ İSTENDİ

Belediye, bu güzergahlardaki çalışmalara konut sahiplerini de kattı. Güzergah üzerinde bulunan konutlara yazı gönderen belediye, çevrelerinin temizlenmesini istedi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından konut sahiplerine gönderilen yazıda, temizlemeyen bölgelerin belediye tarafından temizlenerek konut sahibine faturalandırılacağı bildirildi. Belediye tarafından mülk sahiplerine gönderilen yazı şöyle: "Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı sebebiyle kentimize yerli ve yabancı üst düzey konuklar davet edilmiştir. Bu sebeple İskele Meydanı, konuklanacak otellerin güzergahı, şehrin en önemli noktalarının üzerinde bulunan taşınmazınızın durumu, olumsuz görüntüye sebebiyet vermektedir. Taşınmazınızın şehir merkezinin ana arterlerinden birinin üzerindeki yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu bölgede bulunması nedeniyle 7 gün içinde temizlenerek çirkin bir görüntüye sebep olmayacak şekilde güvenlik perdesi yapılması gerektiği, aksi takdirde belediyemizce mahzur giderilerek, yüzde 20 fazlası ile tarafınızdan tahsil edileceğini rica ederim."