Çanakkale'de bir grup, hakkında idam kararı çıkan Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için destek eylemi düzenledi.

Truva atı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, Muhammed Mursi ve yol arkadaşlarına verilen idam kararını kınadı. Truva atı önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde Muhammed Mursi ve Rabia işaretinin bulunduğu pankartlar ve resimlerle ‘Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi’ sloganları atarak İskele meydanına yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında bir bayan, yürüyenlere "Siz Müslüman değilsiniz, Allah’ı karıştırmayın." diyerek tepkisini dile getirdi. Güvenlik güçleri bayanı susturarak olay çıkmasını engelledi.

İskele meydanına gelen Mursi yanlısı grup adına burada açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Drumuş, Mısır halkının yanında olduklarını belirterek, "Binlerce darbe karşıtını katleden katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm tutuklular serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin askeri-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından grup sessizce dağıldı.