Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tezcan Sezgin, yeni hastanenin kasım ayında biteceğini belirterek, şehiriçindeki hastaneninse küçültülmüş olarak 24 saat hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Çanakkale'ye bir süre önce atanan Genel Sekreter Sezgin, bugün gazetecilerle biraraya geldi. Yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Sezgin, inşaatı devam eden yeni hastane ve mevcut hastanenin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Opr. Dr. Sezgin, "Yeni hastanin Kasım 2015'te bitirilmesi hedefleniyor. Kaba inşaatı yüzde 75'te, total inşaat da yüzde 25 civarında. Kaba inşaatı bittikten sonra ince işçiliği daha hızlı devam ediyor. Yeni hastanede yeni klinikler açacağız. Çanakkale'nin ciddi bir sevk oranı var. Bakanlıkta da gözle görülür boyutta. Balıkesir'de çalıştığımız zaman da Çanakkale'den ciddi oranda hasta geliyordu. Kalp damar hastalarının yüzde 30 civarı, Çanakkale'den gelen hastalardan oluşuyordu. Çanakkale'nin nüfus yapısını inceledikten sonra şöyle bir karar aldık, Çanakkale daha çok orta yaş nüfus yapısına sahip, yaşlı nüfusu da diğer illere göre biraz daha fazla. Bu da hangi konularda sağlık hizmeti vermemiz ve hangi konularda çalışma yapacağımız konusunda bize ışık tuttu. Onkoloji hastalarının dışarıya çıkmasını istemiyoruz, tedavilerini burada yapmak istiyoruz. Tedavisi süre alan bir hastalık. Tabii ki bazı hastalar dışarı gönderilebilir, her hastalığı burada yapmak mümkün değil. İl olarak hastane konusunda etkin olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni hastanenin bitmesi durumunda eski hastanenin ne olacağı yönündeki soruya ise Sezgin, net bir karar olmadığını belirterek, küçültülmüş halde 24 saat hizmet etmesini istediklerini söyledi. Sezgin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kararlar, burada verilen kararlar değil. Bakanlıkla yapılacak istişareyle karar verilecek. Biz mevcut hastanenin yerinde kalması ve 24 saat hizmet veren bir hastane olarak kalmasını istiyoruz. Belki yıkılacak yerleri var. Daha sadeleştirilmiş halde, daha nitelikli odalarla hizmet vermek istiyoruz. SSK hastanesi için bir şey söyleyemem, orası için yeni projeler. Şehiriçindeki hastane kalacak."