Adli Bilimler alanında Türkiye’nin önde gelen isimleri, 'Adli Bilimler'in farklı konularında toplumu, akademisyenleri ve öğrencileri bilgilendirmek üzere Canik Başarı Üniversitesinde bir araya gelecek. Düzenlenecek olan programa; Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Gökhan Oral, Doç. Dr. Kadir Demircan, Yard. Doç. Dr. Akan Karakuş ve Uzman Özgür Sayar konuşmacı olarak katılacak. 20 Nisan Pazartesi günü Samsun Anemon Otel'de düzenlenecek olan sempozyum, seminer ve panellerden oluşacak.

Programda, 'Adli Bilimleri' denince Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden ve Adli Tıp Ensitüsü ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu Başkanı Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, adli olayların çözümüne etkin ve güvenilir bir sonuç getirme ile adalet sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasına yardımcı olan Adli Bilimlerin farklı konularına değinecek.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Psikiyatri Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Oral'in de katılacak. Prof. Dr. Oral, dinleyicileri suç işleyen bireylerin kişilik yapılarını tahlil eden, ruhsal çözümlemeleri yaparak suçla olan bağlantıları ele alan, bireyin psikolojik yapısını inceleyerek onu suça iten etkenleri ortaya çıkaran 'Adli Psikoloji' hakkında bilgiler verecek.

Turgut Özal Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kadir Demircan ise 'Dedektif DNA' başlıklı seminerinde dinleyicilerle, günümüzde cinsel suçlar gibi birçok kriminolojik olayın çözümünde, kimliklendirmede (kimliği meçhul cesetler, felaket kurbanları gibi) ve akrabalık testinde başvurulan bir yöntem olan 'Adli Genetik' hakkında güncel bilgileri paylaşacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akan Karakuş'un 'Madde Bağımlılığı ve Adli Tıp' başlıklı sunum yapacağı programda, Adli Bilişim Uzmanı Özgür Sayar ise genel olarak bilgisayar, cep telefonu ve benzeri cihazlar kullanılarak işlenmiş suçların analizi, raporlanması ve vakanın çözüme ulaştırılması için izlenen teknikleri inceleyen 'Adli Bilişim' konusunda katılımcıları bilgilendirecek.